24-годишен мъж, обрал четири обекта в рамките на един ден в София, е задържан, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От там поясняват, че вчера към 16 часа той влязъл в офис на фирма на ул."Оборище", където се продават билети за предстоящи концерти на известни чуждестранни изпълнители.

Служителката го помислила за почитател на Елтън Джон или ЕйСи/ДиСи, но в следващия миг той насочил към нея пистолет и бързо грабнал 10 билета на обща стойност около 1200 лева и избягал. След обира жената се развикала за помощ.

Служител на КАТ-СДВР, който бил наблизо, подгонил извършителя и след кратко преследване го задържал, въпреки че той оказал съпротива и дори стрелял с газовия си пистолет.

След отвеждането на 24-годишния И.Ш. в Пето РУМВР се оказало, че неизвестният досега на полицията младеж е автор на още три грабежа, извършени в същия ден.

По един и същи начин, след заплаха с пистолет, към 11 часа той задигнал оборота и различни дрехи от магазин за облекла на ул."Черковна"; час и половина по-късно - 45 лева от аптека в кв."Стрелбище"; около 15 часа отнел 180 лева и дрехи от магазин на ул."Дедеагач".

Мъжът е автор и на въоръжен грабеж, извършен на19 януари, когато към 22.45 часа от магазин за хранителни стоки на ул."Иван Асен Втори" взел 500 лева от касата.

 Пред разследващите И.Ш., който търгува на дребно с хранителни добавки, признал, че е отчаян, тъй като дължи около 30 000 лева на различни хора и банки.
Поради тази причина преди около две седмици решил да си набавя пари чрез грабежи от магазини.

При претърсване в дома и автомобила му са открити и иззети част от взетите вещи, както и пистолетът и дрехите, с които е бил при извършване на престъпленията.

Работата за установяване на съпричастността му към други криминални деяния продължава. И.Ш. е арестуван с полицейска мярка за 24 часа, след което ще бъде поискано от прокурор задържане под стража за срок до 72 часа.