Банда от четирима мъже (на възраст между 28 и 32 години), извършваща ежедневни кражби на вещи и парични суми от плажа на Слънчев бряг, е била неутрализирана, съобщават от бургаската полиция.

Задържани са криминално проявените В.К., 28 годишен от Бяла черква, 31 годишния М.М. от Бяла черква, 29 годишния Т.Т. от Павликени и 32 годишния К.К. от Бяла черква, които от началото на юли отседнали на квартира в Свети Влас и ежедневно извършвали кражби на вещи и пари, собственост на летовници, оставяли багажа си без надзор на плажната ивица основно в Слънчев бряг.

Откраднатите вещи (мобилни телефони, таблети, ръчни часовници, слънчеви очила, лаптопи и др.) продавали впоследствие в Левски, Павликени и Варна.

За придвижването си мъжете използвали лек автомобил „Мерцедес 124”, с великотърновска регистрация, собственост на 56-годишен мъж от Павликени. Извършено е претърсване в обитаваното от В.К., М.М., Т.Т. и К.К жилище, като са намерени и иззети множество от откраднатите вещи (дамски чанти, лични документи, мобилни телефони, лаптопи, таблети, парични средства, портфейли, маркови слънчеви очила и др.)

Извършено е и претърсване в домовете на 31 годишния Й.Б. от Левски, 51 годишния Т.Р. от Павликени и 35 годишния Н.К. от Варна, като са намерени и иззети множество вещи - предмет на кражби, осъществени в Слънчев бряг (48 мобилни телефони „Айфон”, 10 мобилни телефони „Самсунг” и „HTC”, 6 други мобилни телефона, 11 таблета, 3 лаптопа, 5 маркови ръчни часовника, 18 маркови слънчеви очила, множество протектори и калъфи за мобилни телефони, калъфи за слънчеви очила, раници, портфейли, плажни принадлежности, лични документи на чужди граждани, раници, мъжки и дамски чанти).

Констатирано е, че групата действала от началото на юли, като набелязвали жертвите и оставеното им без надзор лично имущество след кратко наблюдение. Обикновено извършвали кражбите, докато плажуващите влизали в морето.

В качеството на обвиняем е привлечен 31-годишният М.М. от Бяла черква, на когото е наложена на мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок от 72 часа”. Същият е приведен в бургаския затвор. Спрямо него и останалите трима – В.К., Т.Т. И К.К. е образувано и бързо полицейско производство.