Евгени Милев-Гейзо е бил задържан снощи около 18.00 часа на КПП Калотина, съобщават от пресцентъра на МВР.

При ареста Евгени Милев -Гейзо, който в интервю за национален всекидневник твърдеше, че по време на инцидента на автомагистрала "Тракия" е бил извън България, не е оказал абсолютно никаква съпротива на полицията.

Той е задържан за едно денонощие.

Към този момент от МВР отказват информация дали действително Гейзо е пристигнал от чужбина в България или както твърдеше вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, членът на магистралната банда "Крокодилите" е бил в България и е бил с фалшиво алиби, изготвено от граничен полицай.

 

Снощи полицията блокира достъпа до брезнишкото село Гоз. Там се намира една от къщите, в която "Наглите" са държали някои от жертвите си.
                                    Още...

В тази връзка преди дни със заповед на директора на Гранична полиция беше образувано дисциплинарно производство срещу граничен полицай на пункт "Калотина" именно заради регистрирано фиктивно излизане от страната на Евгени Милев-Гейзо.

Извършената тогава насрещна проверка констатира, че в системата на пункт "Калотина" има регистрирани 3 българи, които са напуснали страната, а реално в Сърбия са влезли двама наши сънародници.

Полицията издирваше двамата братя Емил Милев-Кроки и Евгени Милев-Гейзо за инцидента на магистрала „Тракия", когато двама мъже стреляха по полицаи след обир на турски гражданин.