40-годишен мъж с прякор Парахода е арестуван за палежа на ловна вила в местността "Шипочен" в землището на град Рила. Това съобщават от Областната дирекция на МВР-Кюстендил.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Дупница Парахода е задържан за 72 часа, като предстои да бъде поискан постоянният му арест.

От полицията уточняват, че ловната вила е подпалена през март, като на собственика са нанесени значими материални щети. Изгорели са вилата с площ около 200 кв. м, покъщнина, машини, масивен обор, 400 бали сено.

По време на разследването били събрани доказателства за съпричастността на Парахода към палежа. Той бил известен на полицията с множество престъпления, осъждан е. Към момента имал наложено условно наказание "лишаване от свобода". Освен това неотдавна той отправил заплаха за живота на служител на Районното управление в Рила и семейството му.

При арестуването на Парахода са иззети два леки автомобила, които той бил предоставил за ползване на свои съграждани. Установено е, че върху номера на шасито на единия автомобил има интервенция.

По информация на struma.com рецидивистът се казва Антон Емилов.