Полицията е предотвратила въоръжен грабеж на денонощен магазин в центъра на София, съобщават от пресцентъра на МВР.

Екшънът се разиграл около 22,30 часа в неделя. Служителите на реда от автопатрул забелязали мъж с черни дрехи, шапка и качулка да обикаля около магазина за алкохол и цигари, който се намира на кръстовището на улиците "Любен Каравелов" и "Граф Игнатиев".

Полицаите се усъмнили още повече в мъжа, когато той опитал да се скрие във входа на близка кооперация. Заключената врата обаче му попречила да го направи. Тогава мъжът забързал крачки по улицата, но бил застигнат от униформените.

Те установили, че мъжът е на 20 години и е от Златоград. Той бил облечен с два ката дрехи, а шапката му била маска с прорези на очите, навита до челото. У него намерили и иззели газов пистолет.

Тъй като по време на проверката златоградчанинът говорел по телефона чрез хендсфри, вниманието на служителите на реда било насочено към спрян наблизо лек автомобил "Рено Туинго". Виждайки ситуацията, шофьорът опитал да потегли с колата, но бил спрян от униформените. Той е 22-годишен софиянец.

В колата полицаите намерили още един газов пистолет, който бил скрит под седалката. Открили и 6 чифта ръкавици.

Двамата мъже са били задържани за 24 часа в Първо районно управление. Впоследствие Софийската районна прокуратура на мъжа от Златоград е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение "подписка". След разпит пред съдия в качеството си на свидетел, шофьорът е освободен.