31 души са задържани при специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност, която се проведе днес в Пловдивско.

Акцията беше на територията на Пловдив, Асеновград, с. Дълго поле, с. Старосел, с. Ръжево Конаре, с. Мътеница, с. Ново Железаре, с. Паничери, с. Долна махала, с. Бегово, с. Калояново, с.Караджово, с. Болярци, с. Боянци и с. Тополово.

На мястото пристигнаха и главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

Спецакция след масовия бой в Пловдив
Обновена

Спецакция след масовия бой в Пловдив

Разследва се и друго престъпление

По време на акцията са образувани и 31 бързи производства - за съхранение на акцизни стоки без бандерол, за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, за разпространение и притежаване на наркотици, за извършване на хулигански прояви, застрашавайки другите участници в движението, за неспазване на противоепидемични мерки, за съхранение на незаконно огнестрелно оръжие, за управление на автомобил с чужди табели, за управление на МПС в срока на лишаване и за пречене на орган на властта да изпълни служебните си задължения.

Проверени са 590 лица, 105 адреса и 372 моторни превозни средства. Съставени са 18 протокола за предупреждение по Закона за МВР и следните актове за установяване на административно нарушение - 16 по Закона за гражданската регистрация, 23 по Закона за българските лични документи, 84 по Закона за движение по пътищата и 90 фиша по Закона за движението по пътищата. Иззети са алкохол, цигари и тютюн без бандерол, както и марихуана, съставени са актове по Закона за горите и др.