Двама криминално проявени са задържани при спецоперация на СДВР. На територията на столицата вчера униформените са хванали П.П. на 42г., с прякор Пери и 39-годишния С.С., които тъкмо били откраднали автомобил.

Престъпниците са заловени на бул. "Овча Купел " при опит укрият в гараж крадената кола. Автомобилът "Хюндай Санта Фе" бил откраднат от квартал "Надежда 2".

При задържането им двамата мъже показали яростна съпротива и се наложило полицията да използва физическа сила и белезници.

При претърсване на откраднатият автомобил и на колата, с която спридвижвали автоджамбазите са открити устройство за заглушаване на GPS- сигнали, мобилни телефони и ръкавици, ключове за автомобили, техническо устройство за привеждане на автомобили в движение, устройство за програмиране и "обучаване" на имобилайзери, бейзболни шапки.

Оказва се, че Пери известен на полицията за престъпления, свързани с моторни превозни средства, а С.С. - за кражби. С прокурорско постановление мерките им са удължени за 72 часа арест.