Служителите от сектор "Икономическа полиция" при Областната дирекция на МВР в Бургас неутрализираха измамник, който правил залози в спортни сайтове, използвайки данни от чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Действията на полицията са предприети по неотложност. На 24 април, вторник, спецполицаите извършили претърсване в дома за 28-годишен мъж, заподозрян за използване на чужди банкови карти.

В хода на обиска на апартамента на М. М., намиращ се в блок 40 на бургаския квартал "Меден Рудник", униформените намерили и иззели вещи и предмети, които имат отношение към извършено престъпление от лицето.

Вследствие на действията е констатирано, че за периода от ноември 2017 година до края на март тази година М. М. е придобил и използвал данни от банковите карти на трима души. Мъжът правил неправомерни транзакции в интернет пространството - той залагал парични суми от картите на хората в спортни сайтове.

И тримата "ужилени" също са жители на Бургас.

Към момента се уточнява общата сума на направените залози.

М. М. е задържан за срок до 24 часа с полицейска заповед. Работата по случая продължава.

За активна СПАМ атака от 20 март предупреждава ГДБОП

За активна СПАМ атака от 20 март предупреждава ГДБОП

Стотици хиляди фишинг имейли постъпват в пощите на различни институции, извършващи търговска дейност

От дирекцията на МВР в Бургас припомнят, че от началото на годината са констатирани 4 случая, при който спрецполицаите неутрализират престъпление от вида "злоупотреба с чужди платежни инструменти".

В началото на февруари бе установен 37-годишен бургазлия, който по аналогичен начин залагал пари от банковата карта на 60-годишен мъж без негово знание и съгласие. Друг 30-годишен бургазлия злоупотреби с данните от банковата карта на 59-годишен мъж, като извършените множество залози в интернет-сайтове бяха на обща стойност 2 500 лв.