Димитър Иванов на 51 години бе прострелян с автомат „Калашников" късно снощи пред дома си в столичния квартал "Горубляне".

Три часа по-късно 34-годишният нападател Емил Митов е заловен, когато влизал в заведение в квартала, предаде Дарик радио.

От МВР уточняват, че той е открит и задържан при проверка в кафе-аператив "Летец" на ул. "Самоковско шосе" в кв. "Горубляне".

Все още не са известни причините за стрелбата.

Вечерта около 20.40 пострадалият чува шум в двора на къщата си и излиза да види какво става, при което срещу него е открита стрелба с автомат „Калашников".
На място е извършен оглед, иззети са две гилзи калибър 7.62.

ПОСЛЕДНО
Директорът на Генерална дирекция „Полиция" главен комисар Валентин Петров уточни, че неговото ведомство не може да се ангажира с коментар по инцидента. Петров допълни, че когато приключи разследването, журналистите специално ще бъдат запознати с резултатите от него.

Иванов е ранен в лявото бедро и е закаран в "Пирогов", където му е направена операция. Няма опасност за живота му, информират от болницата.

Стрелецът също е от квартал Горубляне. Първоначално бе съобщено, че след нападението той се укрива в дома си, но впоследствие тази информация бе опровергана от МВР. От там съобщиха, че при проверка Е.М. не е бил в дома си и издирвателните действия продължават до полунощ.

По данни на полицията задържаният е криминално проявен и вече осъждан.