Криминалисти на ГДНП, ОДМВР-Разград и СДВР разкриха участник в телефонни измами.

Действията на полицията от Разград стартирали на 1 август, когато 83-годишна местна жителка потърсила помощ в районното управление, след като разбрала че е станала поредна жертва на измамници. Същия ден на домашния й телефон позвънил мъж, който по познатата схема се представил за "полицейски служител", обяснил, че в момента се провежда полицейска операция и я убедил, че ще помогне, ако им предаде наличните си пари, които след акцията ще й върнат. Възрастната жена хвърлила през терасата на дома си 3960 лв, 245 щатски долара, 25 канадски долара, 15 леи и златни накити.

След сигнала и при преследването е заловен 56-годишен от Исперих, с адресна регистрация в София, криминално проявен и осъждан за измами и документни престъпления.

Установено е, че след като изпълнил ролята си на куриер в Разград, мъжът е извършил същото престъпление и на територията на Габрово. Той е задържан на територията на София в момент на поредното прибиране на пари от жертва на измама в София - жена на 78 години, от която е взел над 2000 лева и злато.

Работата по разследването и документирането на извършените криминални деяния от мъжа продължава под ръководството на Районна прокуратура - Разград.