Районният съд в Сандански остави в ареста Костадин Тасев - бащата на Сашко от Сандански, информира e-79.com.

Припомняме, Костадин Тасев отново бе задържан под стража миналата седмица. Той е обвинен, че е насилвал сексуално 3-годишния си син и за нанасяне на тежка телесна повреда. След представяне пред съда на медицинска експертиза, на 21 октомври мярката му за неотклонение беше изменена от "задържане под стража" в "подписка".

Съдия Николинка Бузова не уважи искането на обвиняемия и защитата му, мярката да бъде изменена в по - лека. Според адвокат Петков съдът няма достатъчно мотиви за налагането на най-тежката мярка за неотклонение, а именно "Задържане под стража". Тасев заяви, че се чувства изкупителна жертва, но е готов да бъде такава в името на здравето на детето.

Той загатна, че са му били отправени заплахи за убийство „Не случайно ми казаха, че ще ми вкарат оловото в главата". Тасев отказа да коментира от кой са били отправени заплахите, но категорично заяви, че е невинен.

На заседанието да го подкрепят бяха дошли съпругата му Христина и майка му Живка, както и техни приятели. Всички те заявиха, че познават Костадин отдавна, никога не е бил насилник и никога не може да бъде.

Христина разказа, че докато Тасев е бил на свобода и се е видял с малкия Сашко, детето се радвало от срещата с него и го е прегръщало.

Защитата на обвиняемия коментира, че няма нови доказателства по делото.

Решението на Районния съд в Сандански може да се обжалва в 3-дневен срок пред Окръжен съд Благоевград. Ако се обжалва постановлението на Районния съд в Сандански делото ще бъде насрочено за 4 ноември.