Съдът в Пловдив даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов от село Цалапица, предаде БНТ.

Предстои по делото да бъдат разпитани 37 свидетели и 14 вещи лица, като един от свидетелите е таен. По този повод бяха определи четири дати за съдебните заседания. На първото заседание ще бъдат разпитани и близнаците Валентин и Борислав Динкови.

Към момента те са подсъдими за укривателство на престъплението, въпреки че близките на Митко искат двете дела да бъдат събрани в едно общо. Майката на убития Атанаска Бакалова коментира, че Рангел Бизюрев е отрекъл да е нанасял удар в лицето сина й, но медицинската експертиза показва, че Митко има кръв в белите дробове. По думите й Бизюрев е казал, че единият близнак - Борислав - стоял в колата, тоест все още не е установено кой е нанесъл фаталния удар в лицето.

Делото срещу близнаците от Цалапица тръгна по същество

Делото срещу близнаците от Цалапица тръгна по същество

Рангел Бизюрев свидетелства за убийството на Димитър Малинов

Защитата на Бизюрев е поискала делото да се води по съкратената процедура, което ще е в полза на подсъдимия и намаляване на наказанието, но съдът е отхвърлил искането и то ще се гледа по общия ред.

Петима от роднините на Митко пък претендират за общо над 1 милион лева обезщетение за причинени неимуществени вреди - майката Атанаска Бакалова и сестра му Даная, поискаха общо 700 000 лв. кръвнина или по 35о хил. лв. за всяка. Бабите Минка Малинова, Руса Бакалова и дядото Тодор Бакалов внесоха граждански искове за нанесени неимуществени вреди за общо 400 000 лв. Те бяха конституирани и като граждански обвинители, съобщи БНР.

По-рано днес близки на починалия се събраха пред Съдебната палата в Пловдив, като настояваха за справедлив процес, промяна на обвиненията и доживотен затвор за всички, отговорни за смъртта на Димитър Малинов.

Предадоха на съд Рангел Бизюрев за умишлено убийство

Предадоха на съд Рангел Бизюрев за умишлено убийство

Той е подсъдим за смъртта на Димитър Малинов от Цалапица