Заместник-началникът на Трето РПУ в София, който е обвинен в опит да присвои тото печалбата на възрастна жена, остава в ареста. Това реши Софийският районен съд, съобщава БГНЕС.

Другият задържан полицай, който е началник на група в СДВР, е освободен. Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския градски съд.

Полицейският шеф искал да обсеби тото печалба от самотна майка

Полицейският шеф искал да обсеби тото печалба от самотна майка

Не е ясно как двамата полицаи са се добрали до печелившия фиш, който бил откраднат от джебчии

Според прокуратурата двамата са откраднали портфейл от жената, заедно с печеливш фиш за 12 хил. лева.

Според държавното обвинение, двамата са разкрили престъпление, намерили са фиша, но вместо да докладват, решили да си поделят печалбата.

Прокуратурата допълва, че заместник-началникът на районното е депозирал собствената си банковата сметка, за да вземе печалбата.

Двамата бяха задържани за 72 часа, след като, според обвинението, в края на януари възрастна жена станала жертва на джебчии. Сред откраднатото бил билетът с печалба от 12 000 лв. След кражбата тя пуснала жалба, но сигналът ѝ не бил заведен по стандартната процедура.

Според прокурор Иван Петров пропуск в СДВР е допуснал фишът да бъде присвоен. Докато не се предаде на материално отговорно лице, фишът не се води никъде, обясни прокурорът. Адвокатът на обвиняемия полицай от СДВР - Георги Ценев, заяви, че според него към момента няма достатъчно доказателства и на този етап отказа да коментира. Пред медиите прокурорът разкри, че двамата обвиняеми са имали възможност по време на работа да се срещнат с възрастната жена.