70 въпроса подготви защитата по делото „Килърите" на втория анонимен свидетел в процеса. Питанията на адвокатите на подсъдимите бяха общо 81. След възраженията на прокуратурата, защитниците сами оттеглиха 3 от въпросите.

Останалите 8 пък бяха отклонени от съда, тъй като отговорите им създавали опасност самоличността на свидетеля да бъде разкрита.

Сред отклонените бе и питането на адвокат Николай Беров дали свидетелят е правил секс на хижа „Вада", в която според обвинението се укривали физическите убийци на Румен Рачев - Владимир Филев и Георги Трифонов. Защитникът заяви, че по този начин ще бъде изпитана паметта на свидетеля, защото „когато се прави секс на хижа или на „Вада", се помни цял живот", информира topnovini.bg.

След като 70 от питанията на адвокатите бяха допуснати, съдебният състав се оттегли в тайната стая в съдебната палата, за да зададе въпросите на анонимния свидетел.

Разпитът на свидетеля с тайна самоличност продължава вече втори ден. Вчера му бяха зададени въпросите на прокурорите по делото.

От всички питания към свидетеля досега стана ясно, че в периода юни - юли 2009 г. той е прекарал около 20 дена в хижа „Вада". Според показанията му, по същото време в хижата пребивавали 2 момчета, които според обвинителния акт са Филев и Трифонов. Свидетелят твърди и че Янко Попов е предал пари на хижаря Райчо Стойнев за закупуване на оръжия.

По време на разпита, свидетелят казал, че е видял как джип BMW - X5, в който били Янко Попов и „момче със спортна фигура", прибрал двете лица, пребиваващи в хижата. Самият Райчо му казал пък, че двете момчета били издирвани.