Учител е ударил свои възпитаник в 65-о училище в Бусманци.

Вчера, 23 януари, учителят по физическо възпитание Н. Николов нанася удар през главата спрямо момче в пети клас. При удара ученикът получава разкъсване на устната. Ситуацията предизвика напрежение в училището.

Според учителя причината да удари ученика била, че той ритнал силно топка, при което ударил в слабините друго дете, което се оплакало на учителя. Възпитателят много пъти казвал децата да внимават, при което ударил детето. По думите на учителя ударът бил лек, той по "пошляпнал".
Детето обаче разказва друго. Според неговата версия учителят го е ударил с юмрук ("путаница"), без да има причина за това. Детето обяснява и че това не се случва за първи път - учителят често удрял деца и поведението му било неприемливо. Стана ясно още, че детето е на 14-годишна възраст, но е в пети клас, защото се наложило да повтаря учебна година.

На мястото на инцидента веднага пристигат екипи на полицията. Учителят е задържан за срок до 24 часа.

От своя страна бащата на детето заяви пред Нова, че е отишъл при директора на училището, за да се оплаче. Той поискал обяснение, но не получил такова, а бил изгонен.

Тази сутрин в двора на училището родителите на деца се събраха пред сградата в подкрепа на учителя по физическо възпитание. Те обясниха, че учителят се държи добре с децата, той не е упражнявал насилие друг път, а винаги помагал на децата.

Директорът на училището Жельо Колев заяви, че учителят работи в образователната институцията от 2 години насам, той бил всеотдаен и сърцат човек. Директорът посочи, че ще предприеме съответните мерки и наказание спрямо учителя, след като той даде писмено обяснение за случилото се.

Пред БНТ директорът обясни и че той е против насилието. Същото посочил и учителят. Според директора ученикът е проблемно дете - детето не било със своите връстници, защото повтаряло за трети път 5 клас. "Досега с ученика не е работено по специален начин, защото от началото на годината има натрупани 404 неизвинени отсъствия и не можем да осъществим контакт с него", допълни директорът.

Учителят посочи и че предстои да се работи в няколко посоки - с учителския колектив, който бил унизен от случващото се, както и с децата, които били притеснени заради инцидента. С децата ще работят психолози. Колев заяви и че следва да се работи повече и с ударения учник, стига да може да се осъществи връзка с родителите му.