Убийство е станало във Варненско снощи, съобщи bTV.

Човек е бил прострелян в курортния комплекс "Св. Св. Константин и Елена" край Варна. По-късно мъжът е починал.

Случката се е разиграла в близост до голяма верига хранителни магазини в района на входа на курорта.

По данни от полицията, предоставени на Нова телевизия, убитият е чуждестранен гражданин на 52 години.

Сигнал за мъж с огнестрелна рана и в безпомощно състояние е бил подаден около около 20:30 часа в четвъртък вечерта.

От държавното обвинение информират, че под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна се провежда разследване за убийството. Образувано е досъдебно производство по чл. 115 от НК.

 Молдовски граждани  задържани в София за убийство на техен сънародник

Молдовски граждани задържани в София за убийство на техен сънародник

Нанесли три прободни рани с нож

Мъжът е бил открит в безпомощно състояние на улица до кооперация в курорта. Извършен е оглед на местопроизшествието. Процесуалните действия по случая продължават и към момента. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за изясняване причините за смъртта на мъжа. Неговата самоличност е установена.

Работата по случая продължава. Изясняват се фактите и обстоятелствата около случилото се. Работи се по всички възможни версии, за да се установи кой е извършил убийството.

По непотвърдена информация на БНТ жертвата е украински гражданин. По времето на убийството в същия район на курорта - по пътя за квартал "Виница", бил опожарен автомобил с регистрация от град Констанца в Румъния. Колата е напълно изгоряла. Твърди се, че двата случая са свързани. Според националната телевизия простреляният мъж е бил открит пред комплекс, собственост на руснаци, който е населен предимно с украински граждани, като някои от апартаментите в него се отдават под наем и кратковременно се ползват от туристи.

БНР съобщава, че убитият е имал бизнес и не е със статут на бежанец. Той пътувал до Украйна и се връщал у нас във връзка с дейността си. Запалена кола не била негова, а най-вероятно на извършителя, който е обявен за издирване. Разпитват се свидетели. Работи се по различни версии. Проверява се и доколко бизнесът му е легален.