Застреляха жена и две деца в Самоков на ул. "Люляк". Сигналът по случая е подаден около 13.45 часа. 

Пристигналите на адреса екипи на полицията и Спешна помощ установили, че вследствие на стрелбата 33-годишната жена е загинала. 

На местопрестъплението е намерено мъртво и 15-годишно дете.

Второто простреляно дете, на 12-годишна възраст, е било настанено в болница в Самоков в критично състояние. То също починало малко след това.

По-късно най-вероятно стрелецът е извършил престъплението със законно притежавано оръжие. По непотвърдена информация става дума за пистолет "Макаров". Мъжът е бивш пожарникар. Той работи в градския транспорт.

Множество свидетели се разпитват за убийството в Самоков, заяви комисар Николай Спасов, началник на Областна дирекция на МВР-София.

От пресцентъра на МВР заявиха за news.bg, че по случая има яснота, а по-късно съобщиха и че стрелецът е идентифициран и се знае колата, с която е избягал от местопрестъплението.

След започване на издирването му, стрелецът е бил открит в местността "Щъркелово гнездо" също мъртъв. След оглед на тялото полицията смята, че той се е самоубил. Мъжът е на 52 години.

По първоначална информация, мъжът и жената са живеели заедно от няколко години, но във вторник са се скарали. Днес той е отишъл с оръжие в дома им и е застрелял и тримата, които са били там - 33-годишната жена, 12-годишния й син и 15-годишния й племенник.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура

Междувременно при сбиване между роднини в циганската махала в Дупница бе прободен с нож 30-годишен мъж, който почина на място.

Убиха 30-годишен мъж при меле в ромската махала на Дупница
Обновена

Убиха 30-годишен мъж при меле в ромската махала на Дупница

Трима арестувани, разпитани са над 10 души