Инспекторите от Главна дирекция "Фискален контрол" - Пловдив установиха множество нарушения при проверка на бензиностанция в с. Калековец, съобщи БНТ.

В бензиностанцията е установена цикличност в неиздаване на фискални бонове в часовия диапазон от 11.00 до 17.00 часа. Това е провокирало проверка, която се извършва съвместно със служители на Български институт по метрология и Икономическа полиция.

На място е констатирано манипулиране на електронната система с фискална памет, което не позволява отчитането на продаваните горива.

На всички налични колонки в обекта е установено наличието на допълнителен модул, който възпрепятства изпращането на данни към касовия апарат за извършените продажби на горива.

В хода на проверката се установиха и съдове, които не са включени в състава на есфп, в тях са установени количества горива, за които нямаме все още представени документи за произход.

Относно административните нарушения ще бъдат съставени актове, съгласно закона за ддс се предвижда запечатване на обекта, обясни инспектор от НАП Пловдив.