Два незаконно работещи магазина са открити при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност и купуването на гласове в ромския квартал в Твърдица. Работи се и по сигнал за търговия с вот, съобщи БНР.

Проверявани са търговски обекти, автомобили и граждани. В частен дом е установен и магазин, в който не е имало касов апарат.

На импровизирани полицейски КПП-та са били проверявани влизащите и излизащи автомобили от квартала, товарите, документите на водачите и пътниците. Установени са редица нередовни шофьори.

Полицията откри 5-ма бегълци от закона при спецакцията във Варна

Полицията откри 5-ма бегълци от закона при спецакцията във Варна

Образувани са 17 досъдебни производства

По време на акцията са проверени три търговски обекта в квартала. Предстои НАП да затвори незаконните магазини, информира главен инспектор Борис Борисов, цитиран от националното радио.

"В два от обектите са намерени и тетрадки с вересии, по които ще бъдат образувани проверки. Същите ще се докладват на Районна прокуратура Сливен", посочи той.

Проверява се и сигнал за закупуване на гласове, след като възрастен жител на квартала е обявил пред БНР, че е чувал, че там се извършва изборна търговия.

Партиите се замерват с несъстоятелни сигнали за купуване на гласове в Ловеч

Партиите се замерват с несъстоятелни сигнали за купуване на гласове в Ловеч

По единия е образувано досъдебно производство и имало задържан, но го пуснали

Продължават специализираните полицейски операции в Сливенска област, като такива вече са проведени в Нова Загора, Котел и селата Чинтулово, Жельо войвода и Селиминово.

Към момента няма задържани за купуване на гласове.