7 години затвор при първоначално строг режим получи Петър Т., осъден за водене на престъпна група, ощетила бюджета със 778 868 лева, съобщиха от Спецпрокуратурата. На 29 януари 2021 г. Върховният касационен съд (ВКС) потвърди наказанието от 7 затвор за Петър Т. На две инстанции той е признат за виновен за ръководене на организирана пристъпна група за данъчни престъпления.

От януари 2011 г. до 03 юли 2012 г. ръководеното от него престъпно сдружение ощетило държавния бюджет със 778 868 лева невнесен ДДС от търговски дружества, регистрирани в различни селища на страната.

Със същото решение ВКС потвърди и наложената присъда от 4 години "лишаване от свобода" за Ивайло С.

Останалите двама участници в групата са с условни присъди - "лишаване от свобода", чието изпълнение е отложено за срок до 5 години.

Осъдените бяха привлечени като обвиняеми през 2012 г. по едно от първите досъдебни производства на Специализираната прокуратура за престъпления срещу данъчната система. Обвиненията им бяха повдигнати за това, че в условията на продължавана престъпна дейност, съставяли неистински данъчни фактури за доставки на търговски дружества (без да са налице доставки). Те отразявали ги в дневниците за покупки и в данъчните отчети тези стоки и така избегнали плащането на ДДС в особено големи размери.

Освен наказания "лишаване от свобода", на членовете на престъпното сдружение е наложена и конфискация на част от имуществото.