Ограничено е движението по път I-5 Казанлък - Шипка заради обилен снеговалеж и силен вятър, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Видимостта е лоша.

От АПИ призовават, шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Обходния маршрут на блокираното трасе е по път I-6 Казанлък - Дунавци - път III-5601 Дунавци - Шейново - Шипка.

Жълт код за силен вятър в цяла България

Жълт код за силен вятър в цяла България

Прогноза за времето

Свлачище е затрупало едната лента по пътя Смолян - Асеновград , на разклона за с. Лъки, движението е организирано в другата лента и се регулира от органите на Пътна полиция.

Движението беше ограничено за товарни автомобили над 12 тона и през проход "Република". Причина за това отново беше силният снеговалеж и навяванията. Към 8:49 часа по път II-55 Велико Търново - Гурково (Проход на Републиката) движението беше възстановено.

Десетки населени места в Добрич са без електричество

Десетки населени места в Добрич са без електричество

Временно е затворен пътят Добрич-Варна заради снеговалеж, силен вятър и аварирали тежкотоварни автомобили

Проходът Троян -Кърнаре е напълно затворен за всякакви превозни средства още от снощи. Обилните снеговалежи и силно снегонавявания правят движението невъзможно.

Заради аварирал камион пък е ограничено движението по път II-29 Варна - Добрич при разклона за Любен Каравелово. Движението се осъществява двупосочно в една лента, за да бъде отстранен авариралия тежкотоварен автомобил.

Кметът на Смолян обяви бедствено положение

Кметът на Смолян обяви бедствено положение

Заради бурния вятър, затворени пътища в резултат на изкорени и паднали дървета и прекъснато електрозахранване