35-годишна жена и възрастен мъж са с опасност за живота след пътни инциденти във Варна, съобщават от полицията в морската столица.

Уточнява се, че вчера, около 18:40 часа, на бул. "Трети март", до автобусна спирка "Осъм", е станал инцидент, при който неправоспособният водач на мотоциклет "Сузуки" (на 23 г. от Варна) блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на пешеходна пътека и при наличието на пешеходна светофарната уредба.

35-годишната жена е настанена в Реанимацията на МБАЛ "Св. Анна" със съчетана травма и опасност за живота. При инцидента е пострадала пътничка от мотоциклета (27 г.), която е настанена за лечение с фрактура на глезен и контузии, няма опасност за живота ѝ.

С контузни травми е освободен за домашно лечение 23-годишният водач на мотора. Същият е задържан за срок до 24 часа. Мъжът е отказал да му бъде направен тест за употреба на наркотични вещества. При извършената проверка е установено, че МПС е с прекратена регистрация, а поставените на нег регистрационни табели са издадени за друго превозно средство и се издирват.

По-рано през деня, при инцидент в автобус от масовия градски транспорт, при падане е пострадал 82-годишен мъж, който е получил фрактура на черепа и травма на мозъка. Мъжът е настанен за лечение с опасност за живота в МБАЛ "Св. Анна".