Стабилно е състоянието на жената, която пострада след удар на тежък предмет, паднал от строеж, съобщава БНТ.

30-годишната жена беше приета в столичната УМБАЛ "Св. Анна", след като днес отломка от строеж я удари. Тя е в стабилно състояние, но е с рана на главата, обясниха от болницата.

Отговорността за инцидента беше поета от фирмата строител. Те изразиха пълна готовност да помогнат в лечението на жената.

Инспектори на Регионалния строителен контрол извършват проверка.

Младата жена и приятелят и Александър Китов излезли от метростанция "Интер експо център" на столичния бул. "Цариградско шосе" минути след 8 часа сутринта.

Те очаквали служебен транспорт на спирката под строежа. Тогава 30-сантиметрово желязо пада от строежа и удря жената по главата.

"Строежът не е обезопасен, няма навес обезопасителен и, както си седяхме, желязо може би около 30 см. падна точно върху главата на приятелката ми", обясни Китов.

Метална отломка от строеж рани млада жена в София
Обновена

Метална отломка от строеж рани млада жена в София

Жената се наблюдава в Клиниката по неврология на болнцата

Жената кървяла обилно и множество хора се притекли на помощ. "Сложихме я да седне в един автобус, обадиха се на 112, полицията дойде и ето тук сме", допълни приятелят на пострадалата.

Според работниците от строежа обезопасителният тунел се изгражда от няколко дни. Специалистът връзки с обществеността на фирмата-изпълнител Яна Бодурова изказа съжаленията си за случилото се.

"Искам да изразя искрено съжаление за случката - на пострадалата, на близките ѝ. Взети са мерки за обезопасяване на терена, явно не са достатъчно. Ще вземем допълнителни мерки. Поемаме отговорност, ще изчакаме да приключи разследването", заяви Бодурова.

Пострадалата жена остава за лечение в столичната болница. Тя ще е под наблюдение в УМБАЛ "Св. Анна" поне още ден. От лечебното заведение съобщиха, че жената е изкарала късмет, защото няма счупване на вратни прешлени, няма тежки наранявания. Раната на главата й е обработена.