Злати Златков, по прякор Златистия, остава в ареста след като съдът уважи протеста на Районната прокуратура в Дупница. Окръжен съд Кюстендил определи обвиняемия Златков да остане задържан, след като не прие определението на Районния съд в Дупница за изменение на мярката му за неотклонение от "Задържане под стража" в "Подписка".

Припомняме, че през месец декември 2016 година срещу Златков бе образувано досъдебното производство по обвинение в извършване на няколко престъпления - противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ, шофиране в нетрезво състояние и извършване на непристойни действия, нарушаващи обществения ред (чл. 216, ал. 1от НК, чл. 343б, ал. 1 от НК и чл. 325, ал. 5 вр. ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. "а" от НК).

Заловили Златистия да шофира пиян

Заловили Златистия да шофира пиян

Районната прокуратура в Дупница с обвинения по три члена от НК

Това не са първите провинения на Златков. Припомняме още, че той изтърпяваше изпитател срок, след като беше предсрочно условно освободен от изтърпяването на наложената му осемнадесет годишна присъда за извършено от него убийство през 1997г. Срещу него се води и друго досъдебно производство за измама с документи.