Районна прокуратура в Дупница е образувала досъдебно производство срещу З. Златков - Златистия по обвинение в извършване на три престъпления.

Те са шофиране в нетрезво състояние, противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ и извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Златистия е заловен от полицаите около 23.20 ч. на 14.12.2016 г. в гр. Дупница да управлявал лек автомобил марка "Мерцедес" с концентрация на алкохол в кръвта си 1,71 на хиляда. Количеството алкохол е установено с техническо средство - дрегер.

Пред Районното управление в Дупница Златистия навлязъл в ул. "Бисеров", като е преминал през спусната бариера, която ограничава навлизането на МПС, като я повредил.

Обвиненията срещу Златев са по чл. 216, ал. 1от НК, чл. 343б, ал. 1 от НК и чл. 325, ал. 3 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, Злати Златев-Златистия беше популярна крими фигура от 90-те години. Той прекара 15 години в затвора, признат за виновен за убийството на на дупнишкия бизнесмен Любомир Мантарков през 1997 г. Златистия излежа голяма част от присъдата си в Софийски централен затвор, като преди около година излезе на свобода предсрочно.