Трансферът на Кирил Десподов в Лудогорец остави на заден план двете попълнения на ЦСКА от Уотфорд и новината, че Али Соу ще продължи да бъде част от "армейците". Това важи за болшинството от феновете на "червените". Защото те за пореден път се почувстваха предадени от техен доскорошен любимец. Който се биеше в гърдите как носи ЦСКА в сърцето. Който се подиграваше с привържениците на Лудогорец, а сега ще очаква да му скандират името. Всъщност, най-вероятно това ще се случи. Те са "над нещата", нямат утрас културата на Сектор "Г" и Сектор "Б". За събличане, подобно на Петев на "Герена" и дума не може да става. Сигурно са доволни, че взимат добър футболист и че босът на клуба им Кирил Домусчиев пак успя да "жегне" Гриша Ганчев. Явно му е фикс идея...

Не е виновен Домусчиев. Всъщност, не става дума за вина. Става дума за благодарност, лоялност, за морал. Във футбола това е все по-рядко срещано явление. Особено, когато говорим за... "децата на Ганчев". За Антон Недялков, Станислав Манолев и Кирил Десподов най-вече. И към тях прибавим Николай Бодуров, макар и нестигнал до Делиормана.

Снимка 432625

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Всички знаят прословутата реплика на собственика на ЦСКА за "дебелия флумастер". Той мина първо през Борис Галчев. Но там не болеше. Галчев не е получил толкова много от Ганчев, колкото останалите в списъка на "лоялните". Ще се фокусирам основно върху Недялков и Десподов.

Антон беше със статута на звезда в ЦСКА. Кълнеше се във вярност на "червените", пя песни на агитката, обещаваше неща, които не изпълни. Не удържа на мъжката си дума, ако въобще знае какво значи това. Да сложи ръка на сърцето си и да каже направиха ли го футболист именно Гриша Ганчев и Стойчо Стоилов. И, далеч по-важното - спасил ли му е живота бизнесменът? Бат' Гриша, както го наричаше Тони. Ще кажете, че футболистите са професионалисти и играят основно за пари. Така е, за съжаление. Парите са движещата сила в този свят за много. Но, колкото и пари да имаш, след теб остават името и добрите ти дела. Поне така мисля аз. Важно е как ще те запомнят. Недялков е бил получил изключителна оферта, за да остане в ЦСКА и да не пътува за САЩ. Но явно е знаел какво предстои след САЩ... Ганчев и Юлиян Инджов са му предложили значително увеличение на заплатата, чисто нов огромен апартамент в един от най-престижните квартали в София и голяма сума на ръка, като бонус. И той все пак си търгна. За да "види свят" и бързо след това да гледа... Делиормана. "Дебелият флумастер" се отлепи от Галчев, за да задраска Антон. А след това и Николай Бодуров.

Снимка 334828

Източник: LAP.bg

Сега на ред е Кирил Десподов. Феновете на ЦСКА май не са обичали повече футболист от времето на Жуниор Мораеш в клуба. Така силно обичаха Десподов. Клубът му даде много, стана футболист на годината в България. Много повече му даде Ганчев, който го прибра в Литекс още като дете. Литекс го изгради като играч, помогна му треньорът Христо Стоичков. Говори се, че Кирил ще взима по 35 000 евро на месец в Разград. Парите не миришат, ще напълнят сериозно банковата му сметка. Но, истина е - с пари не можеш да си купиш здраве и любовта на хората. Да бъде здрав Десподов, да си харчи парите дълги години. Но, повярвайте, тези години ще са изпълнени с негативизъм към него и силна омраза от "червена" България. А "червена" България е половин България... "Синята" част от страната пък отдавна не го харесва. Той е бил левскар като дете, след това стана футболист в Ловеч, за да заобича ЦСКА с цяло сърце, по думите и реакциите му до скоро. Сега стана част от Лудогорец. Истински футболен хамелеон! Направи ми лошо впечатление още при първия ми разговор с него. Беше недоволен, че съм му намерил номера. Няколко пъти попита откъде и с досада ми заяви, че сега, заради мен, пак трябва да си го сменя. Ех, тези нагли и нахални журналисти...

Г-н Десподов, добре са развивате - на терена и банково. Но, малко по-спокойно, повече с краката на земята. Далеч по-големи имена от Вас се държат на ниво и човешки. Това е в основата - човещината. Ама как да Ви го обясня?

Кирил легенда на ЦСКА не стана. Няма как да стане, там е трудно - през най-успелия ни футболен клуб диря са оставили толкова много големи имена. Сред тях Десподов е като песъчинка на брега на морето. В Лудогорец може да му се получи. Там сред легендите е Мирослав Иванов, Шуменския Деко (нищо лично, добър футболист беше).

И така, "децата на Ганчев" му изхабиха "дебелия флумастер". Но не трябва да го приема вътрешно. Той най-добре знае какви са много от футболистите, храни ги години наред. Вес пак, има и лоялни, морални, благодарни. Често такива са чужденците. Като Тиаго Силва. Който и до днес нарича Гриша Ганчев свой баща. За другите - ще трябва нов флумастер...

Лудогорец се похвали с Кирил Десподов, националът взе номер 11

Лудогорец се похвали с Кирил Десподов, националът взе номер 11

Седми нов за "орлите"