Дългоочакваната новина вече е факт. Ръководството на ЦСКА, чрез своя официален сайт обяви, че Стамен Белчев вече не е треньор на столичния гранд, а в ролята на негов заместник ще се прояви Христо Янев.

ЦСКА уволни Стамен Белчев, Христо Янев го смени!

ЦСКА уволни Белчев, Янев го смени!

Янев ще води днешната тренировка на отбора

Заедно с Белчев, повече работата си в ЦСКА няма да продължат и трима от помощниците му: Стефан Генов, Дани Моралес и Ивайло Иванов. Специалистът от Хасково ръководи отбора в 58 мача от 27 ноември 2016 година до днес. Той постигна 36 победи, 15 равенства и 7 загуби начело на отбора. Според сайта на ЦСКА, Стамен Белчев е напуснал треньорския пост по свое собствено желание.

Фернандо Каранга остава в ЦСКА

Каранга остава в ЦСКА

Нападателят с червената фланелка за още един сезон?

На негово място до края на сезона отборът ще бъде ръководен от човек от клуба. Христо Янев поема тима, а негови помощници ще бъдат Владимир Манчев и Ивайло Петров. Заедно с тях ще работят и кондиционните треньори Томас Нойберт и Кирил Динчев, като на щаба ще помагат и легендите на клуба Георги Велинов и Красимир Безински.

Антирекорд за Стамен Белчев в ЦСКА

Антирекорд за Белчев в ЦСКА

Столичани са вкарали, но и допуснали гол във всяка една от срещите си в плейофите

Повторният дебют на Янев начело на ЦСКА ще бъде на 5 май, когато "червените" празнуват своята 70-годишнина с двубой срещу Лудогорец на стадион "Васил Левски". Именно Христо е последният треньор, извел "армейците" до трофей - Купата на България през 2016 година.