Легендата на българския футбол Петър Жеков даде интервю за ТОПСПОРТ. Потърсихме славния голаджия, за да чуем мнението му за ситуацията в любимия му ЦСКА, както и за последната проверка на националния отбор по футбол.

Бившият нападател разкри интересни подробности по предложените за разискване теми, като по традиция не се посвени да използва по-остър език и не спести критиката си към никого.

Жеков добави, че вече се намира в по-добро състояние, след като преди няколко месеца стартира неизбежна хемодиализа.

Петър Жеков пред ТОПСПОРТ: На хемодиализа съм, щях да хвърля топа

Петър Жеков пред ТОПСПОРТ: На хемодиализа съм, щях да хвърля топа

"Винаги ще казвам това, което наистина мисля"

Предлагаме на вниманието ви основните акценти от разговора ни с легендарния голмайстор:

Г-н Жеков, какво е мнението Ви за проведената приятелска среща на националния ни отбор със Саудитска Арабия? Успяхме да стигнем до победата, въпреки че в проверките добрите резултати по традиция не са самоцел.
- Проверка... Нищо особено. Който можеше си игра, който не можеше - не игра. Нищо ново.

Сякаш при г-н Хубчев се забеляза известно стабилизиране на тима ни.
- Аха, забелязва се... Не съм съгласен, не съм изненадан и така нататък. За нищо не става Хубчев. Не е за поста. И той като всички останали от 1994-а.

Снимка 310417

Източник: LAP.bg

Защо сте на това мнение?
- Е то се вижда. Как защо? Казвал съм го и преди - само Любо Пенев ставаше от всички онези наши звезди за треньор. Никой друг. Нито един от тях.

Дори г-н Стоичков?
- Той се пробва - не впечатли. Краси се пробва - не впечатли. Хубчев вече казах, че не става. Коща се усети навреме и реши, че даже няма смисъл да се тества като наставник. Правилно, според мен. Само Любо има подобни заложби. Да не говорим пък откъм ръководен потенциал.

Какво имате предвид? Кого визирате?
- Как кого? Разбрахте ме много добре. Казах му аз навремето на Батето: "Иване, не го слагай тоя каун за президент, ще ни е*е мамата на футбола. Не ме послуша и сега е ясно и видно какво се случва.

Дали е възможно да стане смяната на върха в БФС на предстоящия Изпълком, която част от специалистите очакват и предричат?
- Дано. Когото и да сложат - по-добре ще е. Но този сега си е вързал здраво гащите и тия тюфлеци пак ще вдигнат картончетата за него... Нагласил си е нещата. Само трябва да се появи на гласуването и ще спечели. Но ще видим дали пък някой не му готви неприятна изненада.

Снимка 315899

Източник: "168 часа"

Да кажем нещо и за любимия Ви ЦСКА. В предишния ни разговор споделихте, че ако Стамен Белчев остане на поста, ситуацията ще се нормализира. Случи ли се това?
- Да. Говорих със Стамен. Спокоен е. Има доверие, има всичко, от което се нуждае. Постигна сработването между младите и по-опитните, има си вече и голаджията... Няма какво да му липсва. А и каза, че е осъзнал най-големия плюс за тима си.

Кой е той?
- Притежанието на топката. Той искаше това от футболистите си, още когато дойде начело на отбора. За да може да има и повече атаки, а съответно и голове. Само така се печелят мачове. Каза ми, че вече е постигнал тази си цел. Само трябва малко да се раздвижат и тези около Каранга.

Снимка 319160

Източник: LAP.bg

И това се случва. Виждаме какво показва напоследък на терена Тиаго.
- Да. Всички пазят Каранга и така се появяват много пространства за останалите. Това е ясен и печеливш подход, разбира се.

Беше нарушена и една дългогодишна неприятна тенденция за "червените". Най-после победиха Лудогорец.
- Да, въпреки че играха срещу много хора на терена.

Визирате съдиите, предполагам?
- Естествено. Казах му на Стойчо по телефона, след като се посъветвах с приятели, които разбират от борба, че онова нарушение не само беше фаул, но на тепиха щяха и три точки да дадат на футболиста в зелено. Слаба работа...

Пламен Марков: Показахме, че ЦСКА може да победи Лудогорец, дори и изправен срещу 14 състезатели

Пламен Марков: Показахме, че ЦСКА може да победи Лудогорец, дори и изправен срещу 14 състезатели

Спортният директор на "червените" отново засегне темата със съдийството

Ще се сбъдне ли прогнозата Ви от предходния ни разговор? Ще стане ли ЦСКА шампион?
- Дай Боже. С оглед това, което виждам на терена, няма да е незаслужено. Но има време, нека не изпреварваме събитията.