ЦСКА си върна лидерската позиция поне за 24 часа, след като спечели с 3:1 срещу Черно море двубоя от 8-ия кръг на Първа лига. "Червените" събраха актив от 19 точки - колкото има и Левски, но играчите на Нестор ел Маестро са с по-добра голова разлика за момента, но и мач повече.

Срещата на "Българска армия" предложи много интересни моменти и атаки към двете врати, а особено през първото полувреме зрителите видяха доста равностойна битка.

Още преди да са изтекли и 30 секунди игра ЦСКА поведе!

ЦСКА - Черно море 3:1, Рубен Пинто с фамозен гол!
на живо

ЦСКА - Черно море 3:1, Рубен Пинто с фамозен гол!

Срещата е тази вечер от 20:00 часа

Жоржиньо изведе Джеси, който преодоля Макенджиев, топката срещна гредата и се върна в него, а ганаецът вкара за 1:0! При повторението обаче останаха сериозни съмнения за фаул срещу вратаря на Черно море. Така или иначе обаче, голът бе зачетен...

Последва добра атака на гостите, които можеха в 7-ата минута да изравнят, но удар на Панайотов от позицията пред вратарското поле мина над вратата.

Паритетът дойде от нищото!

Върната топка към Черниаускас бе изиграна по най-нескопосания начин от литовеца, който направи и невъзможното, за да я вкара във вратата си - 1:1!

Снимка 378526

Източник: LAP.bg

Домакините отговориха с мигновен натиск, а Кирил Десподов бе близо до нов гол за "червените", но благодарение на блестящата изява на Макенджиев "моряците" не допуснаха попадение.

Те също организираха няколко добри слизания към вратата на Черниаускас, на когото се наложи да се намеси решително при опит за центриране от фаул, превърнално се в опасен удар.

Първият ключов момента в мача дойде малко преди края на полувремето!

Стефан Апостолов отсъди нарушение срещу Жоржиньо, а Кирил Десподов с перфектно изпълнение да прати топката в ъгъла и под гредата - 2:1, резултат, при който двата отбора се оттеглиха на почивка.

Втората част започна с натиск на домакините, които можеха да се разпишат чрез Едвин Джеси, но удар на ганаеца отляво в наказателното поле бе избит от Макенджиев.

Снимка 378535

Източник: LAP.bg

Кулминацията дойде минути по-късно!

Избита топка от защитата на "моряците" попадна на волето на Рубен Пинто, който с бомбен удар от движение от около 25 метра щеше да скъса мрежата - 3:1!

Оттук насетне мачът се доиграваше, а варненци постепенно свалиха гарда, като можеха да допуснат и още попадения във вратата си.

Тиаго и дебютантът Али Соу, появили се през второто полувреме, се разминаха с гола от чудесни позиции, а в един случай топката срещна и страничната греда.

Снимка 378529

Източник: LAP.bg