А.Янев, Той още броди За пета поредна година в сезона на ваканциите Съюзът на българските художници представя традиционния летен салон на частните галерии.

Тази година в салона участват 24 галерии от цялата страна. Сборната експозиция, разположена на два етажа от изложбеното пространство на СБХ, представя разнообразен и доста широкообхватен поглед върху съвременното българско изкуство.

Повечето от галериите, които участват в салона тази година, са заложили в представянето си на утвърдени имена от активно работещите в момента български художници. Някои от тях се представят с ценни колекции от творби на стари майстори, а други – със съвсем млади и едва прохождащи художници. Общата картина е както всяка година е пъстра, разнородна и много интересна.

А.Пачаманов, Фигура 4 Софийската галерия “Триадис” участва със седем платна на трима от най-изявените си автори – Андрей и Дарина Яневи и Ангел Пачаманов.

Летният салон на частните галерии за пети пореден път се явява като разнообразие през месец август и успява да запълни по изключително подходящ начин сезона на пълен застой в художествения живот в страната ни.

Тенденция е всяка година броят на галериите, които се представят на “Шипка” 6 да расте, а с него и разнообразието от автори и творби.