50 сент дебютира на големия екран с биографичния филм Get Rich Or Die Tryin След като си извоюва статута на № 1 хип-хоп изпълнител, в момента 50 Cent направи своя дебют и на големия екран в биографичния филм Get Rich Or Die Tryin.
Продукцията, към която вече проявяват интерес и медии, и зрители, ще се завърти по кината в САЩ от ноември месец тази година.
В България лентата ще направи премиера в началото на месец март 2006 г.

Филмът разказва историята на дете сираче, което започва да се занимава с търговия на наркотици, но решава да остави всичко зад себе си, за да се отдаде на рап музиката. Продуценти на филма са Д-р Дре, Еминем и Джими Айовайн, а режисьор е продуцентът на “8-мата миля” Джим Шеридън (“Кървава неделя”, “В Америка”).

Откъс от филма може вече да бъде видян на www.getrichordietryinmovie.com.
Паралелно с премиерата в киносалоните ще се появи и саундтракът към филма, записан от Джи-Юнит, съобщават от “Вирджиния рекърдс”

Малко преди старта на филма по екраните, звукозаписната компания на 50 Cent “Интерскоуп” ще издаде нова версия на мултиплатинения албум – The Massacre. Новата версия изцяло ще замени на пазара първия вариант на суперуспешната продукция и ще включва новия ремикс на Outta Contro” с участието на Моб Дийп на мястото на оригинала на песента.
В ограничен тираж ще бъде пуснат и The Massacre във формат CD + Bonus DVD, като DVD-то ще включва клипове към всяка една песен от продукцията.

“Аз съм кралят на оригиналността” – казва 50 Cent. “Нито един изпълнител не е правил това преди. Клиповете ще покажат на феновете какво съм мислил докато съм създавал музиката си”.

Оригиналните му идеи се доказаха и от участието му във видеоиграта Bulletproof, в която са замесени още имена от приятелския хип-хоп кръг като Тони Яйо, Лойд Банкс и Янг Бък.
А Еминем и Д-р Дре са превъплатени съответно в образите МъкВайкър и Гриз.

Рапърът участва и в създаването на самата игра - с образа, гласа и музиката си. За сценария рапърът от Куинс работи с бившия продуцент на “Сопранос” и сценарист на филма Get Rich or Die Tryin Тери Уинтър.

След като е прострелян 9 пъти от засада (от там идва и името на играта), героят на Фифти се заклева да отмъсти на враговете си - най-опасните фамилии в Ню Йорк. Отмъщението го отвежда към кървавите пътеки на подземния наркосвят, където той разкрива и световен заговор с унищожителни последици. 50 трябва да се бори с покварената мрежа на корупцията, измамите и тъмните сделки.

Bulletproof включва и специално записани за играта парчета, както и песни от албумите Get Rich Or Die Tryin и The Massacre, и видеоклипове на Фифти и Джи-Юнит. Освен това в играта е включена и програмка, с която межете да миксирате фрийсталовете на 50 Cent с новите парчета на Джи-Юнит.