Новият филм на легендата на българското кино Рангел Вълчанов ще бъде специалното събитие в програмата „На Изток от Запад" на 42-ия международен филмов фестивал в Карлови Вари - най-престижното киносъбитие в Централна и Източна Европа.

Световната премиера на филма е на 3 юли от 22.00.

„А днес надъде" е продължение на култовия филм „А сега накъде" - един от най-значимите български игрални филми на 80-те години.

През 1988 г. първият филм спечели 2 награди от фестивала в Карлови Вари и беше приет с възторг от националната и международната публика и критика.

Сега, 20 години по-късно, продължението „А днес накъде" ще да бъде едно от важните събития на фестивала, отделено в програмата като специална рубрика. Подобна чест не е оказвана на друг български игрален филм след 1989 г.

С постоянни препратки между минало и настояще и с проследяване на реалната съдба на актьорите филмът ще се постарае да направи портрет на поколението на промяната в България през последните 20 години.

В ролите са 23-ма от 26-те актьори, участвали в „А сега накъде".

„А днес накъде" е първият български игрален филм, сниман на High Definition.

Най-модерната дигитална технология вече се налага на кинопазара, след като беше използвана с успех в редица високобюджетни холивудски блокбъстъри, сред които последния епизод на „Междузвездни войни".