34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония наград световноизвестният български художник-живописец Греди Асса. Той бе удостоен с почетния приз "Аполония Токсофорос".

С над 80 самостоятелни изложби в цял свят талантливият творец е един от най-големите вдъхновители в българското съвременно изкуство. Греди Асса е 20-ият почетен носител на специалния приз, който се връчва за изключителен принос в развитието на българската култура и представянето й зад граница. По традиция наградата бе връчена изпълнителният директор на Фондация Аполония Маргарита Димитрова.

Започва 34-тото издание на празниците на изкуствата "Аполония"

Започва 34-тото издание на празниците на изкуствата "Аполония"

Над 70 културни събития на 5 фестивални сцени

Любимият фестивал на поколения българи Празници на изкуствата Аполония бе открит вчера в Созопол с тържествен концерт на Младежка филхармония "София" с диригент Георги Патриков и солист талантливия цигулар Кай Орлинов.

Тази година емблематичното културно събитие се провежда от 31 август до 8 септември.

Снимка 376049

Източник: Пресцентър Аполония

Тази година Аполония ще престави над 70 култури събития в рамките на само 7 дни.

На сцената на Амфитеатъра в Созопол ще излязат изпълнители като Белослава, Стенли, Jeremy?, Милица Гладнишка, Хилда Казасян и други.

Гвоздей в програмата ще бъде закриващият концерт на Фестивала на 8 септември, на който легендите от ФСБ ще отпразнуват своя 40-годишен юбилей на сцената.

Художествената галерия в Созопол ще се превърне в сцена за изявата на най-новите творби на редица български писатели като Георги Господинов с "Всички наши тела", Иван Теофилов с "Гласът на тишината", Михаил Вешим с "Оксиморон (Нечовешки роман)" и много други.

Снимка 376051

Източник: Пресцентър Аполония