Terminator 3 Терминатор-манията отново е възродена, а феновете екзалтирано посрещнаха Арнолд Шварценегер в Лос Анжелис, където беше световната премиера на “Терминатор 3”: Въстанието на машините”.

Неостаряващият Арни, въпреки своите 55 години изиграва перфекто третият Терминатор, 12 години след втория филм за култовия киборг.

На церемонията беше и 23-годишната Кристана Локен, въплатила се в ролята на киборта Т-Х. Актрисата, която има норвежко-американско потекло, е противникът на Арнолд във филма с бюджет 150 млн. долара, който обещава да стане един от хитовете на летния сезон.

Локен представя един необичаен Терминатор с женски черти, а главната женска роля се изпълнява от Клер Дейнс.

Премиерата Terminator 3: The Rise Of The Machines разказва как Джон Конър – в ролята Ник Стал, ръководещ софтуеърна компания, се натъква на свръхсекретен проект, именуван Skynet.

В същото време два киборга от бъдещето пристигат в реалността на Джон. Шварценегер – киборга Т-800, трябва да предпази Конър от Т-Х (Кристана Рокен), имаща способността да променя вида и формата си и дори да изчезва. Разбира се, целта на супермашината е да убие Джон Конър.