Музикалните фенове от цял свят тази година отново ще станат свидетели на вълнуващата церемония по награждаване на най-добрите музикални клипове. Това ще се случи на ежегодните MTV Video Music Awards, на живо от 21.00 часа на 24 август 2014 г.

Класацията на номинираните тази година води Бионсе, пише сп. People. 32-годишната изпълнителна е номинирана в цели осем категории за три различни видеоклипа, като единият от тях e видеото към съвместната й песен с Джей-Зи - Drunk In Love.

Друг неин хит Partition е номиниран за най-добър клип на певица и операторско майсторство. А песента й Pretty hurts се бори за наградата за най-добра режисура, монтаж и социално послание.

След Бионсе се нарежда Иги Азалеа, номинирана за най-добър видеоклип на годината към песента Fancy, както и в категориите за най-добро поп видео и за най-добър клип на певица.

Еминем е сред първите сред мъжете, номиниран за най-добър видеоклип на певец. Съперничат му Фарел Уилиямс за клипа на песента Happy, Джон Ледженд и Ед Шийран.

А-листата на изпълнителите във вечерта на награждаването включва Usher, който ще открие събитието, след това Ариана Гранде, както и австралийската момчешка банда 5 seconds of summer.