Дамян Савов Ново предаване, конкурентно на “Шоуто на Слави”, пуска на 7 октомври БНТ. Националната телевизия е сключила договор с “Метрогруп”, продуцент на предаването “По-добре късно, отколкото никога”.

Главен сценарист и автор е Илия Ангелов, а режисьор Николай Русакиев - и двамата работили в “Ку Ку”, “Каналето” и “Хъшове”. Те са избрали за водещ Дамян Савов, който досега се е занимавал с попфолк, но според договора с БНТ, преустановява тази си дейност.

За 1 година Дамян няма право да се развежда и да напълнява над 92 кг, съобщиха днес продуцентите. Преди години е бил републикански и балкански шампион по плуване.

Предаването ще използва елементи от жанра “Риалити тв”, както и от “сапунена опера”. Ще се канят само българи за гости, “няма да има балет, бенд, Ванката”.

Водещият е с “истински” проблеми и ще говори “истински” неща, твърдят авторите на предаването. В първите минути на шоуто, Дамян щял да се изкъпе в банята на студиото-апартамент за да води “чист” във всякакъв смисъл. Той ходил на уроци за правоговор при Любинка Нягулова, както и за компютърни умения, сменил е прическата и облеклото си.

БНТ е подменила камерите и е поръчала специално осветление за студиото на предаването, за да се постигне “хубава опаковка”, каза Николай Русакиев. Срещу тях не стояло “Шоуто на Слави”, а рейтингът на Би Ти Ви. Минималният рейтингов праг, който “По-добре късно, отколкото никога” трябва да достигне в БНТ, е 7.

Екип от 30 сценаристи ще работи за предаването. Те са набирани с конкурс и по Интернет. Продуцентите разчитат много на Интернетското попълнение, така че сутрешните “планьорки” ще са виртуални. Бюджетът на предаването бил пет пъти по-нисък от бюджета на “конкурентното им шоу”.