Четвъртото издание на Broken Balkanz ще се проведе в парти-център „4КМ" на 25 април.

Събитието, организирано от Hard Music & Sounds United (H.M.S.U.), ще привлече на родна земя 8 гост артиста от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Хърватска и новосъздадената република Косово.

Румънката Drop Dred, своеобразно явление в своята страна, е позната като водещият дръм енд бейс промоутър в Букурещ и предпочитан гост на много събития.

Сърбите Codex са известни като най-силното дръм енд бейс дуо, появявало се на територията на бивша Югославия. Могат да се похвалят с десетки участия по света и в родината си.

От гръцка страна ще гостуват любимците на българската публика Disphonia, които придобиват все по-култов статус у нас с всяко свое следващо посещение.

Организаторите са поканили гости и от новосъздадената Косовска република - диджеите Gjeni и Labinot Sponca, които ще се представят в ексклузивен b2b сет.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят и със звука на FunkGuru и Filipe от Хърватска. От Македония ще гостува небезизвестният HyperTech.

В програмата на вечерта ще се изявят в пълен състав и артистите на H.M.S.U., които от своя страна гостуваха предната седмица в Румъния.


Идеята за среща на артистите от балканския регион и като цяло инициативата за обединяването на сцените в общ дръм енд бейс масив придобиха завидна популярност с предните издания на Broken Balkanz.

Ето защо настоящето събитие бележи развитие в мащабите на самото събитие и тази година партито ще бъде представено едновременно в двете големи зали на парти център „4КМ"  - едната съответно по-лек звук, а другата - с по-тежък.

Цената на билета на входа ще бъде 10 лeва преди полунощ и 12 лeва след това. Парти-центърът ще отвори врати в 22:30.