Дейв Грол не е вярвал, че Nirvana ще запишат нов албум след „Nevermind", сподели самият той пред английския вестник The Sun, като добави, че е бил учуден, но и е изпитал облекчение, когато Кърт Кобейн е отишъл при него с нови идеи.

Връщайки се към спомените си от 1992 г. с другите членове на бандата Кърт Кобейн и Крист Новоселич, той призна: „След „Nevermind" започнаха да се случват много странни и гадни неща, затова не бях сигурен, че ще записваме отново."

„Въпреки че изведнъж целият свят беше в краката ни и групи като U2 и Guns N'Roses ни канеха по турнета, Кърт започна да се друса много, а и бяхме под голямо напрежение заради разни бизнес неща и пари. Крис и Кърт дойдоха вкъщи да запишем съвместен сингъл с The Jesus Lizard и помня как Кърт просто започна да свири песента „Frances Farmer Will Have Her Revenge On Seattle".

И точно в този момент си помислих, че Nirvana ще направи нов албум. Бях учуден, но и изпитах облекчение, когато Кърт каза, че има нова песен, защото когато „Nevermind" излезе, ние спряхме всичко и се покрихме - нещо в групата се счупи."

Грол допълни: „In Utero" не беше много по-различен от това, което Кърт правеше преди дебюта на Nirvana с „Bleach". Не беше и замислена промяна в посоката от „Nevermind", просто светът около бандата се промени и за Кърт беше много трудно да свикне с тази промяна, затова се фокусирахме върху инструменталите."

Крист Новоселич добави: „Всички очакваха да направим мейнстрийм албум, който да предизвика фурор на пазара, но ние направихме нещо различно. Нещо тъмно и предизвикателно."

На 23 септември излиза луксозното издание на „In Utero" по случай 20-годишнината от първото издание на албума. То включва три CD-та и DVD с неиздавани инструментали, демо версии, запис от концерт и нов микс на целия албум.

The Cribs: Nirvana не биха успели да подпишат договор днес