Тази вечер е най-грандиозното музикално събитие на лято 2007 у нас - концертът на хеви метъл легендите Iron Maiden.

Те са подготвили екстремно разбиващо шоу с много хъс и мощен саунд.
Музикантите обещават да оставят без дъх многохилядната българска публика. Мегазвездите ще изпълнят всички хитове от великия „The Number Of The Beast" и последния им албум "A Matter Of Life And Death".

Култовата банда пристигна в София вчера в ранния следобед с частния си самолет.
Те идват от концерт в Любляна.

30 000 ентусиазирани почитатели на групата ще изпълнят стадион „Локомотив". Очаква се концертът да започне в 20.00 часа, но всички врати ще бъдат отворени още в 16:30 ч.

Организаторите от София мюзик Ентерпрайсис и Каменица апелират към всички да организират своето придвижване към стадиона в ранния следобед.

На стадиона няма да бъде позволено внасянето на видеокамери, фотоапарати, всякакъв вид записващи устройства и опасни предмети - запалими продукти, стъклени бутилки, чадъри, огнестрелно и хладно оръжие и други!

Билетите са почти на привършване, но все още има ограничено количество, което ще се продава на касата на стадиона днес.

Непълнолетните фенове, закупили билети за концерта, следва да бъдат задължително с придружител. Зоната около стадиона ще бъде затворена за лични МПС, така че посетителите трябва да предвидят начина си на придвижване.

За да се улесни достъпът до мястото на всеки от присъстващите, са обособени четири пропускателни пункта с общо 23 входа за проверка на публиката.

За удобство на инвалидите със специални колички е осигурен достъп от служебния вход през ул. „Петър Панайотов". За целта е определена зона в сектора „Пред сцена", с възможност за добра видимост на изпълнителите.

Iron Maiden се завърнаха на музикалната сцена с епично световно турне, което стартира през март и преминава през Северна Америка, Япония и по-голямата част от Европа.

Билетите за повечето от концертите вече са напълно разпродадени. Групата ще изнесе общо 44 концерта за 11 седмици в 18 страни. Хилядите български фенове ще станат свидетели на уникалното шоу на групата, включващо специален реквизит, впечатляващи светлинни ефекти и мощен звук.

14-ият студиен албум на групата - "A Matter Of Life And Death", разби Паневропейската Билборд класация, където се изкачи на първо място. За първи път албум на бандата влезе и в десятката на американските класации.

Регистрирани бяха рекордните за групата продажби от 20 милиона копия на последния албум „A Matter Of Life And Death".

Рано сутринта в деня след шоуто бандата заминава за Острава, Чехия, където на 6 юни е следващата дата от голямото им световно турне „A Matter Of The Beast Summer Tour 2007".