Четвъртото издание на Broken Balkanz събра над 1000 почитатели на счупените ритми в парти-център „ 4КМ".

Деветте гост-артиста от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Хърватска и новосъздадената република Косово с подкрепата на българските диджеи от H.M.S.U. представляваха страните си пред публиката в София.

Програмата бе представена едновременно в две зали - едната с концептуални сетове, а другата с така нарачената гръб до гръб (back2back) селекция, представяща едновременно визията на двама изпълнителя.

Гостите на събитието са сред най-значимите артисти и промоутъри в областта на елеткронната музика в своите държави.

Румънката Drop Dred, своеобразно явление в своята страна, е позната като водещият дръм енд бейс промоутър в Букурещ и предпочитан гост на много събития.

Сърбите Codex са известни като най-силното дръм енд бейс дуо, появявало се на територията на бивша Югославия. Могат да се похвалят с десетки участия по света и в родината си.

От гръцка страна гостуваха любимците на българската публика Disphonia, които придобиват все по-култов статус у нас с всяко свое следващо посещение.

Организаторите от Hard Music & Sounds United (H.M.S.U.) бяха поканили гости и от новосъздадената Косовска република - диджеите Gjeni и Labinot Sponca, които се представиха в ексклузивен b2b сет.

Посетителите имаха възможността да се запознаят и със звука на FunkGuru и Filipe от Хърватска, а Македония бе представена от небезизвестния HyperTech.

В програмата на вечерта се изявиха в пълен състав и артистите на H.M.S.U., които се радваха на огромен интерес от страна на публиката.

Broken Balkanz бe последното събитие на H.M.S.U. в клуб преди предстоящата лятна офанзива на открито и дългоочакваното гостуване на Roni Size в България.