Класиката на Антон Страшимиров „Вампир" е сред новите заглавия на театър „Сълза и смях".

Премиерата на най-известната и сполучлива страшимирова драма е на 5 ноември под режисурата на Георги Михалков.

Постановката не бяга от лайтмотива на текста, а именно - назряващия конфликт между поколенията, между младото и старото, при който една млада любов става жертва на амбицията на ханджийката Малама и кмета Марко.

За забравилите (или нечелите текста) припомняме - Малама - основна движеща сила на действието - е решена да „обрече" хубавата Вела на коняра Динко.

Динко обаче се сблъсква с истинската любов между Желю и Вела и в резултат изчезва от сцената и действието, обещавайки, че ще се завърне „в незнаен ден, незнаен час".

Ролята на Вела е поверена на прекрасната Александра Сърчаджиева, която успява безпроблемно да придаде борбения дух на девойката, която се опитва да вземе правилното решение в спора между майка си и кмета - баща на Желю.

Бурната и завладяваща Малама се вписва идеално в тялото на актрисата Мария Каварджикова.
"Точно в такива роли Мария е изключителна и аз много обичам да работя с нея. Важното е, че когато това се случи е изумително. Заложих преди всичко на интуицията на Мария, която се препокрива с енергията, инстинкта и интуицията на героинята", споделя Георги Михалков.

Изключителен плюс за постановката е изцяло авторската музика на Иван Драголов, като остовяме без коментар изпълнителите й - Петър Момчев, саксофони, Стоян Янкулов-Стунджи, ударни и перкусии, Костадин Ненов - тамбура и вокален квартет „Еуфория".