Композиторът Енио Мориконе, оставил огромна следа в световната филмова музика, идва за своя първи концерт в България.

Спектакълът ще се състои в зала „Арена Армеец" на 10 декември, информира Stand.bg.

Италианският композитор и диригент  ще представи на българската публика световноизвестните си произведения, сред които музикални шедьоври към класическите спагети уестърни „За шепа долари" (1964), „Добрият, лошият и злият" (1966), както и легендарните „Имало едно време в Америка" (1983), „Недосегаемите" (1987) и „Малена" (2001) с обаятелната Моника Белучи.

Съученик на Серджо Леоне и приятел с Бернардо Бертолучи, Мориконе формира с тях дългогодишни и плодотворни сътрудничества.

Композиторът започва да пише музика за филми през 1955 г., като и до ден днешен неговите ноти държат в напрежение зрителите на 570 филма.

Роден в годината на връчването на първите награди „Оскар", през 2007 г. феноменалният музикант получава престижната статуетка за цялостно творчество във филмовата музика. На церемонията лично Клинт Истууд превежда речта на Мориконе към присъстващите като знак на уважение към съвместната им работа четири десетилетия подред.

Билетите за концерта са на цени между 50 и 200 лева, като за най-големите почитатели ще има и билети на промоционални цени. Билетите могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Tixgate.