Faith No More ще разтресат главната сцена на Spirit of Burgas на 14 август. Една от любимите групи на българските рок фенове ще е основен хедлайнер на фестивала, който само след едно свое издание бе номиниран за най-добър на Стария континент от Европейската Асоциация на фестивалите YOUROPE.

Faith No More е сред групите, оформили рок звука на 90-те години. След разпадането й фронтменът Майк Патън и басистът Били Гулд представиха с голям успех в България различни свои музикални проекти.

Новината за повторното събиране на бандата взриви музикалния свят и феновете започнаха да гадаят къде ще могат да я видят и чуят. Много от българските й почитатели стегнаха багажа и зачакаха обявяването на дата за концерт в чужбина.

В крайна сметка ще се наложи рокаджиите от цяла Европа да пътуват до Бургас, за да видят на живо Faith No More.

Друга приятна изненада за феновете на Spirit of Burgas е потвърденото участие на Fun Lovin' Criminals в тазгодишното издание на фестивала. Винаги елегантните и супер стилни нюйоркчани ще се качат на главната сцена на 15 август.

Имената на хедлайнерите за последната вечер на фестивала - 16 август, все още се пазят в тайна.

За настроението на денс маниаците и тази година ще се погрижат най-добрите диджеи. На 14 август сетове ще пускат артисти, избрани от H.M.S.U., на 15 август - от METROPOLIS, на 16 август - от RENESANZ. Скоро ще бъдат обявени имената на всички диджеи, които ще вземат участие в "Spirit of Burgas dance nights".

Билети за фестивала ще се продават от 18 май в мрежата на Eventim. До 10 юни феновете ще могат да си закупят еднодневен билет на промоционална цена от 35 лв. След тази дата билетите ще струват 40 лв. На касите при входа на фестивала дневният билет ще струва 50 лв.

Тридневните билети също ще се продават на промоционална цена от 90 лв. до 10 юни. След тази дата те ще струват 100 лв., а на входа на фестивала - 120 лв.