Ал Жеро и Джордж Бенсън. Заедно. В една сбирка. На една сцена.

В първия момент, когато обявиха, че записват в едно студио (това беше преди година) прозвуча като 100% експеримент.
В следващия миг прозвуча обаче друго - Грами.
Поредната номинация и поредното признание, напълно заслужено, и за двамата.

За Жеро и да Бенсън твърде често се употребява определението „икона". Те са всичко друго, но не и икони, те могат да бъдат всичко друго, но не и икони. Защото са живи, прекалено живи и вживяват всичко около себе си - с музиката си, с уникалния си талант, с настроението, с отдадеността си на публиката, с желанието си за музика.

В началото на вчерашния концерт Жеро каза, че София е прекрасна. За 2 часа и 20 минути София се превърна в чудесна.Повече от 2 часа в зала №1 на НДК се изреждаха хит след хит. Ал Жеро и Джордж Бенсън представиха новия си албум „Givin' It Up", единствено и само за София като част от тяхното световно турне.

Албумът съдържа техни изпълнения, нови версии на големи хитове и кавъри - от един реверанс към били Холидей до „Всеки път когато си тръгнеш", а и едно намигане към съвременния звук, днешния ден и Дж. Лемънд.

От откриването заедно до края на концерта по-стари и по-нови епизоди преливаха, на моменти дори озадачаваха публиката с новото си и непознат звучене.

Но и на двамата изпълнители не може да се отрече, че каквото и да изпълняват, то става уникално живо и те го предават на слушателите си.

Може би и защото е за втори път в България соловите изпълнения на Жеро бяха първи. Като своеобразен домакин той задвижи празника. И покани публиката.

Жеро отвори сцената за почитателите си по този начин, по който само той е способен да направи контакта със седящите в залата. След няколко минути с Жеро те вече не са само седящи и само слушащи.

И макар „Givin' It Up" да е първата съвместна продукция на Ал Жеро и Джордж Бенсън, не може да не се признае - тя звучи твърде ....... логично, дори малко улегнало.

Звучи не като експеримент, не като предизвикателство, а като хармония, като едно дългогодишно приятелство и споделяне - между Бенсън и Жеро.

И дори и скептиците по отношение на този проект не могат да не признаят:
Ал Жеро и Джордж Бенсън заедно звучат добрe. Звучат твърде добре. Звучат горещо.