Четвъртият филм за приключенията на Хари Потър е “поверен” на известния режисьор Майк Нюъл (Четири сватби и едно погребение).

Miami Herald пише в днешния си брой, че снимките на “Хари Потър и огнения бокал” трябва да започнат през април 2004 в английското Leavesden Film Studio и да приключат към края на 2005.

Припомня се, че в момента мексиканският режисьор Алфонсо Куарон работи над третия филм за малкия вълшебник “Хари Потър и затворника от Азкабан”, като не е известно защо Куарон не е предпочетен и за следващия епизод.

Според Miami Herald Нюъл ще получи 1 млн. долара за труда си, а бюджетът на филма е около $130 млн. Продуцентът на лентата Дейвид Хейман смята, че Нюъл е перфектния избор за този нов филм.

Известният режисьор току що приключи снимките на романтичната комедия “Усмивката на Мона Лиза” с Джулия Робъртс, а в творческата му биография присъства още и гангстерският трилър “Дони Браско” с участието на Ал Пачино и Джони Деп.

Първите два филма за Хари Потър бяха дело на американеца Крис Кълъмбъс и донесоха приходи в размер на почти 1.9 млрд. долара.