Отново излезе на книжния пазар книгата "Седемте лъча на еволюцията" на Ваклуш Толев – един от малцината българи, създали цялостна философска концепция за човека и света.

Една от основополагащите идеи в неговото учение е разбирането, че няма зло, има нееволюирало добро.

„Начинът, по който той говореше и пишеше за България, доказвайки още веднъж, че няма мирово съзнание, няма глобално съзнание, вселенско съзнание, без да има дълбоко съзнание за принадлежност към родина, към семейство, към град, към общност, към близки." – заяви при представянето на новото издание на книгата проф. Огнян Минчев, цитиран от БНТ.

В нея са събрани основните идеи на теолога Ваклуш Толев, автор на учението, наречено от него "Път на мъдростта". Повторното издание е факт, след като книгата спечели конкурс на министерството на културата. Премиерата беше в клуб "Перото" в НДК, съобщи БНТ.

Животът на Ваклуш Толев, който преди 3 години напусна този свят, преминава през много изпитания. Наричат го Учителя на мъдростта. През 1946 г. е изключен по политически причини от Софийския университет, където учи право. Дълги години прекарва в лагери и затвори. По-късно завършва богословие. Издава списание, в което представя философските си идеи за света.