Концертът на Depeche Mode се мести на стадион „Локомотив", информира Stand.bg.

Наскоро обявеното от ръководството на футболен клуб „Левски" начало на реконструкцията на стадион „Георги Аспарухов" прави невъзможно провеждането на концерти там в близките две години.

Организаторите от „София мюзик ентърпрайсис" са съгласували с мениджмънта на групата различни варианти за нова локация. В крайна сметка се е стигнало до решението концертът да бъде на стадион „Локомотив", на който през 2006 г. се състоя първият исторически концерт на Depeche Mode в България.

Подготовката около предстоящото събитие вече тече в пълна сила. Датата и началото на концерта остават същите - 12 май, 20:00 ч.

Промяната на стадиона няма да се отрази на цените на билетите. Всички закупени досега билети ще важат за съответния сектор и ценова категория, без да имат нужда от презаверяване.

Във връзка с многобройните запитвания и коментари за безопасността на стадион „Локомотив" организаторите искат да успокоят всички фенове на Depeche Modе, че не трябва да се притесняват за своята сигурност.

„Преди да обявим новата локация за провеждане на концерта, проведохме консултации и направихме всички необходими срещи с отговорните институции", заяви Иван Несторов, изпълнителен директор на „София мюзик ентърпрайсис".

„Има предварителен график и срокове за изпълнение на всички ремонтни дейности на стадиона. Най-важните от тях са укрепване на металните въжета над козирката в сектор „В" и подмяна на част от мазилката на стадиона. Всички ремонтни дейности ще приключат преди датата на обявения концерт - 12 май 2013 г."