Тази година всички събития от мащабната програма „Култура и клуб" ще се състоят изцяло във втория ден от Нощта на музеите и галериите в Пловдив - 21 септември, а тя ще остане запазена територия за театър, музика, кино и литература.

За първи път тази година в програмата ще се включат: читалище „Алеко Константинов" с уъркшоп, изложба и концерт; създателите на шоколад „Гайо" ще предложат посещение в шоколадовата работилница; лекция на тема „Предприемачът като артист" в Икономическата библиотека; театрална и литературна премиера в Студио „Роканов"; фотографска демонстрация и акция в новата локация клуб „Библиотеката";  поетичен пърформанс в клуб „Мароко"; светлинна инсталация в общинска фондация „Пловдив 2019" и концерт в „Конюшните на царя".

Още акценти от богатата програма са пазар за грамофонни плочи и винил парти в лар „Грамофон", изява на литературния клуб „Spirt and spirit" в клуб „Петното на Роршах", „Лига на разказвачите" в книжарница „Хеликон" и специална изложба в Народна библиотека „Иван Вазов".

„Фалшименто"  - музикалното радиопредаване на Илиян Ружин, добило култов статут, ще се случи на живо пред artnewscafe, а в същата локация ще видим документалния фотопроект на Веселина Николаева „I'm Good, I'm Great, I'm Wonderful", част от Sofia Design Week 2013.

Едно от най-очакваните събитие е спектакълът-шествие „Възвишение" на Драматичен театър Пловдив, който ще премине из  централните улици на нощен Пловдив.

Пълната програма на „Култура и клуб" може да намерите тук.