Легендарната американска група L.A. Guns ще кацне за първи път в България в сряда, ден преди да изнесе концерт в Каварна на 6 май. Рок бандата, предшественик на Guns N' Roses, пристига у нас по покана на Община Каварна, а шоуто им на площада ще бъде напълно безплатно за феновете и гостите на града, съобщават организаторите от Loud Concerts.

Самите музиканти са изявили желание и с радост ще раздават автографи на феновете, дошли да ги видят и чуят на живо, веднага след приключване на концерта. Специално от L.A. с групата ще пристигне и техен мърчандайз - оригинални албуми, тениски и снимки, които всеки желаещ ще може да си закупи преди, по време или след концерта им.

От организаторите, американците са поискали скромно бира, енергийни и всякакви безалкохолни напитки преди и по време на шоуто. След като то приключи, по традиция кмета на града ще ги покани на празнична Гергьовденска трапеза.

L.A. Guns се сформира в Лос Анжелис, Калифорния, през 1983 г. от китариста Tracii Guns, който дава името на бандата и е неин лидер до 2002 г. Характерно за групата е, че много често сменя състава си, като в самото начало за около година неин вокалист е и самият Аxl Rose.

През 1985 той заедно с Tracii Guns основава Guns N'Roses, но много скоро Тracii се оттегля и се заема сериозно с L.A. Guns. От 1987 г. бандата е под шапката на Polygram Records и още през следваща година издава дебютния си едноименен албум, приет изключително добре от феновете и донесъл на групата първото златно отличие. Следва супер успешно турне в САЩ заедно с Iron Maiden, Def Leppard и AC/DC, непосредствено преди което в L.A. Guns идва Steve Riley - бивш барабанист на W.A.S.P..

На 6 май в Каварна ще видим L.A. Guns в състав: Phil Lewis - вокали, Stacey Blades - китара, Kenny Kweens - бас и Steve Riley - ударни. Колегите на Аxl Rose и предшественици на Guns N' Roses ще забият на Градския площад абсолютно безплатно за феновете.