От днес врати отвори специална галерия с фотографии от пътуването на екипа, заснел филма "Майка Ганга - пътуване по свещената река Ганг".

На 9 януари от 18:00 часа ще бъдат прожектирани невключени във филма кадри.Изложбата ще продължи до 20 януари и се намира в център-ателие "Николай Шмиргела".

Глобалният свят на комуникации, в който живеем, позволява светкавичен обмен на информация, скъсяващ разстоянията по невиждан до сега начин. Границите вече нямат същите измерения, както до неотдавна.

Културите по света вече не са на различни континенти, а си съжителстват в общия дом на съвременното информационно общество, в което най-големите разстояния се преодоляват за часове.

Фото изложбата „Майка Ганга" е именно такъв мост между културите на Изтока и Запада.

Това духовно пътуване започва с Ганга Сагар, Бенгалския залив, където златните води на Майка Ганга се вливат в океана и завършва след 2700 км. при Ганготри и Гомукх, високо в Хималаите - мястото на нейното появяване.

Ще видите различни свети места, като Гая, Бодхгая, Варанаси и Ришикеш. Обективът е уловил лицата и ежедневието на обикновените хора, техните обичаи, обреди и храмове.